Om kalla-kriget.se


Välkommen till kalla-kriget.se!

Syftet med webplatsen www.kalla-kriget.se är att samla en del av den information som finns tillgänglig om kalla kriget, och i synnerhet om kalla kriget i Sverige och Sveriges närområde.

Jag startade hösten 2007 en webplats www.bergrum.se, inriktad på Sveriges försvarsansträngningar under kalla kriget, och på fortifikation i synnerhet.

Efter ett tag insåg jag att för att förstå de försvarsansträngningar som skedde under kalla krigets period av närmare femtio år, måste besökaren förstå kalla kriget, och även bakgrunden till kalla kriget. Efter att ha skrivit några sidor om kalla kriget på www.bergrum.se, insåg jag att jag borde skapa webplatsen www.kalla-kriget.se

Efter några månaders arbete med www.kalla-kriget.se blev organisationen av webplatserna sådan att informationen under Sverige på www.kalla-kriget.se är samma information som återfinns under Sverige på www.bergrum.se.

Länken kalla kriget i menyn till vänster tar er till toppsidan för informationen om kalla kriget.

I menyn till vänster finns även länkar till en nyhetssida, en länk- och tipssida samt en registersida.

Om du är en skolelev som söker information för en uppsats, har jag skrivit en sida speciellt för uppsatsskrivare.

Feedback, kommentarer, rättelser och tillägg tas emot tacksamt. Skicka mail till matsb@kalla-kriget.se med er input. Om ni har fackkunskaper inom något av alla de områden (de flesta) där mina fackkunskaper är begränsade eller otillräckliga, får ni mycket gärna skicka mig bidrag till dessa sidor!

Tack för att ni hittat hit!

//MatsB   v 1.3 2014-03-01


   Nedan kan du söka här eller på webben efter det du är intresserad av.
Google
 
       Besök även vår systerwebplats www.bergrum.se!

matsb@kalla-kriget.se © 2007-2021 • Allt innehåll upphovsrättsskyddat enligt lag.

kalla-kriget.se